100% vergoed
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
Start direct
De effecten van stoppen met roken
De effecten van stoppen met roken: verbetering smaak- en reukvermogen
Twijfel je of je moet stoppen met roken? In deze blog belichten we een van de prettigste effecten van het stoppen met roken: de verbetering van je smaak- en reukvermogen.

Op een zaterdagochtend loop jij de supermarkt in, je hebt die ochtend nog niet gerookt en de geur van verse broodjes komt je tegemoet. Dat ruikt goed. In de middag hangt diezelfde geur in de winkel, maar ruik je het niet. De genuttigde sigaretten zijn daar de boosdoener van. Een van de effecten van het stoppen met roken is het verbeteren van je smaak- en reukvermogen.

Binnen 48(!) uur na het stoppen is alle nicotine uit je lichaam en smaakt je eten beter. Ook ruik je meer, vallen geuren op en kunnen die zintuigen eindelijk weer hun ding doen. De wereld om je heen verandert letterlijk.

Effecten stoppen met roken op de korte en lange termijn
Stoppen met roken heeft natuurlijk niet alleen op de korte termijn prettige effecten. Dat je smaak- en reukvermogen na 48 uur al verbetert, is geweldig, de kans op een hartinfarct daalt zelfs al na 24 uur. De belangrijkste effecten treden na een langere tijd op. Zo halveert de kans op mondholte- en slokdarmkanker na 5 jaar en halveert het risico op longkanker na 10 tot 15 jaar.

Dat lijkt ver weg, maar iedere dag na het stoppen wordt mooier en makkelijker. Misschien heb jij al eens zonder succes een stoppoging ondernomen. Dat is zuur, je was goed op weg. Door onze nieuwe behandelmethode vergroot jij de kans op succes en zorgverzekeraars vergoeden de behandeling volledig!

Zet de eerste stap naar een rookvrij leven
Stel jezelf eens voor hoe mooi het leven is wanneer je alles goed ruikt. De verse bloemen tijdens een wandeling, de geur van de zee tijdens een weekendje weg of die geur van de bakker om de hoek. Jij ruikt het weer. En het eten, dat smaakt al 48 uur na het stoppen beter. Waar ga jij uit eten om het zelf te ondervinden en vieren dat je de eerste stap hebt gezet?

Ontdek zelf de effecten van het stoppen met roken en kies voor een behandeling die bewezen werkt. Duizenden mensen zijn blijvend gestopt met roken door WeQuit. Jij bent de volgende. Plan je gratis kennismakingsgesprek in via de onderstaande button.
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Zet de eerste stap!
Zet de eerste stap!