100% vergoed
In groep of individueel
In 6 videogesprekken
Start direct
Hoe schadelijk is roken?
Gezondheidsrisico’s door roken
Er zijn veel verschillende gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door roken. Denk hierbij aan kanker, longziekten, oogziekten en hart- en vaatziekten.
 
In tabaksrook zitten duizenden verschillende chemische stoffen. Hiervan zijn er minstens 70 kankerverwekkend. Door te roken verhoog je niet alleen de kans op longkanker maar ook de kans op vele andere soorten kanker.

Echter zijn er nog veel meer gevolgen voor je gezondheid als je rookt. Zo verslechtert het je gebit, gaat de genezing van wonden slechter, vergroot het de kans op alzheimer, diabetes, reuma en de ziekte van Crohn.
 
Er zijn dus heel veel negatieve gevolgen voor je gezondheid wanneer je rookt. Gelukkig is het altijd mogelijk om het tij te keren. Want deze risico’s nemen weer af wanneer je stopt met roken.
 
Jaarlijks overlijden er meer mensen aan de gevolgen van roken dan aan drank, drugs, misdaad en verkeersongelukken bij elkaar. Gemiddeld sterft een roker 10 jaar eerder dan een niet roker. 
Iedereen weet dat roken schadelijk is voor je gezondheid, maar hoe schadelijk is het nu precies?

Roken heeft een negatief effect op je gezondheid, hoe langer en hoe meer je rookt hoe groter de kans op gezondheidsproblemen. Door te stoppen met roken verlaag je deze kans bijna direct.
 
Roken is zeer verslavend, het is niet gemakkelijk om hier zomaar mee te stoppen. Maar laat dit je niet tegenhouden. Door  te stoppen bij WeQuit heb je professionele begeleiding om zo jouw stopkans te vergroten. 
Samen stoppen met WeQuit
De behandelaren van WeQuit staan voor jou klaar om je te begeleiden het stoppen met roken.
 
Waar begin je? Hoe ga je om met ontwenningsverschijnselen? Helpen nicotinevervangende middelen? Of wat doe je bij een terugval? Dit zijn allemaal dingen waar je tegenaan kan lopen als je wilt stoppen met roken. Door de ervaring van onze behandelaars voorkom jij de meest gemaakte fouten en kan je jouw persoonlijke stopplan volgen.

Tijdens de begeleiding staat niet alleen het stoppen centraal, maar ook gestopt blijven. Zo kan je blijven genieten van een rookvrij leven. Door een persoonlijke intake krijg je een plan dat perfect bij jou aansluit. Hierdoor vergroot je niet alleen de kans dat je gaat stoppen, maar ook dat je gestopt blijft!

Wacht niet langer en start nu met stoppen.
Terug naar het overzicht
Deel dit artikel
Ook blijvend stoppen met roken?
Zet de eerste stap!
Zet de eerste stap!